Microvezel handdoeken

Nog niet in het bezit van een microvezel handdoek? Read this! Door je haren te drogen met een microvezel handdoek voorkom je pluis, haarbreuk en klitten. Dit komt doordat zo’n handdoek minder wrijving geeft dan een gewone badhanddoek (lees onderstaande info maar eens). Ieder haartype heeft profijt van een microvezel handdoek!

Vragen of advies nodig?

Open de chat onderaan deze pagina en krijg persoonlijk advies op maat.

Onze voordelen
Veilig betalen

Waarom microvezel handdoek gebruiken?

Een microvezel handdoek is een stuk vriendelijker voor je haren dan een normale badhanddoek van katoen. Een katoenen badhanddoek bestaat uit in lussen geweven katoen. Het is daardoor ruw en de wrijving zorgt ervoor dat pluis en klitten kunnen ontstaan. Ook zorgt een normale badhanddoek ervoor dat je haarschubben open gaan staan en kunnen afbreken.

Een microvezel handdoek heeft een hele fijne, gladde structuur die gemakkelijk over je haren gaat en geen wrijving geeft. Ook heeft een microvezel handdoek een goed absorptievermogen, waardoor deze handdoek snel en veel water kan opnemen. Benieuwd naar alle voordelen van een microvezel handdoek? Bekijk dan onze onderstaande voordelen.

Voordelen microvezel handdoek

  • Voorkomt haarbreuk en klitten
  • Voorkomt pluis
  • Zorgt voor een betere en sterkere kruldefinitie
  • Past perfect binnen CG methode
  • Sterk absorptievermogen
  • Lichtgewicht en zeer dun, dus makkelijk mee te nemen (op reis)
  • De stof droogt snel (veel sneller dan een normale handdoek)
  • Sterke kwaliteit

Voor wie is een microvezel handdoek geschikt

Alle haartypes en haarcondities hebben baat bij een microvezel handdoek! Het is een snelle en makkelijke manier om de gezondheid en glans van je haren een boost te geven. 

Microvezel handdoek kapper

ByLinn heeft haar eigen microvezel handdoeken ontworpen. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren, namelijk antraciet, paars, roze en mintgroen. Welke is jouw favoriet?

Microvezel handdoek wassen

Is het tijd om je microvezel handdoek te wassen? Stop ‘m in de wasmachine en was de handdoek bij voorkeur op 30°C. Je kunt de handdoek eventueel in een waszak stoppen om de kwaliteit nog langer te waarborgen.

Laat de microvezel handdoek bij voorkeur aan de lucht drogen. Stop ‘m liever niet in de droger. Dat is ook niet nodig, want een microvezel handdoek droogt zeer snel.

Haar ploppen microvezel handdoek

Verzorg je jouw haren volgens de CG methode? Of wil je gewoon het beste uit je krullen halen, pluis tegengaan, meer volume en mooie, gedefinieerde krullen? Dan is een ploppen met een microvezel handdoek your way to go!

Hoe werkt ploppen?

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het ploppen van je haar? Bekijk dan onderstaande stappenplan om je haren te ploppen en/of bekijk onderstaand ploppen voorbeeld filmpje.

1) Was je haren met shampoo en conditioner en spoel grondig uit.
2) Knijp met een microvezel handdoek overtollig vocht uit je haar, zodat het niet meer kletsnat is, maar nog wel nat.
3) Breng je favoriete stylingproducten aan op nat haar. Gebruik bijvoorbeeld een CG leave-in conditioner. Door je krullen te activeren met een stylingproduct maak je je krullen sterker en veerkrachtiger.
4) Leg een microvezel handdoek plat neer op bed, op een stoel of op iets anders op hoogte.
5) Buig voorover, zover dat je haarpunten de handdoek raken. Strijk met je handen over de achterkant van je hoofd, zodat je zeker weet dat alle plukken naar beneden hangen.
6) Zak langzaam recht naar beneden, zodat je krullen (vanzelf) gevormd worden en je met je hoofd op de microvezel handdoek komt.
7) Vouw de handdoek dicht op een manier die voor jou werkt. Pak de doek bijvoorbeeld vast aan de bovenkant en breng de doek over je haar heen naar je nek. Pak vervolgens de onderkant van de doek en vouw die over je voorhoofd naar achteren. Zorg er in ieder geval voor dat er geen haren meer te zien zijn. Tip: knoop de doek niet te strak vast, want dit kan je krultekening verminderen en ervoor zorgen dat er minder volume in je haren komt.
8) Laat je haar ongeveer 15 minuten drogen in de microvezel handdoek. We adviseren je om de handdoek niet langer dan een kwartier te laten zitten. Dit gaat ten koste van je volume en maakt je krullen minder luchtig.
9) Droog je haar verder met een diffuser of laat het aan de lucht drogen.
10) Indien je bij stap 3 als stylingproduct een gel hebt gebruikt, kneed de cast dan uit je haren als ze droog zijn. Ga door tot je haar zacht en veerkrachtig is.
11) Kam vervolgens met je vingers of een houten volume kam door je haren om je krullen uit elkaar te halen en nog meer volume te geven (niet borstelen!). 

Tip: om te ploppen zijn al onze microvezel handdoeken geschikt, maar onze antraciete microvezel handdoek is extra groot waardoor je de doek makkelijker kunt opknopen.

 

Ploppen hoe doe je dat? Check dit filmpje!

Hoe moet je ploppen en welke producten en tools kun je hiervoor gebruiken? We leggen het je graag uit aan de hand van ons filmpje.

 

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Menu