Deel dit bericht

5 tips tegen pluizige krullen

In Nederland is het vaak koud en regenachtig weer en dan gaat je haar sneller pluizen. Vooral wanneer er weer een Hollandse regenbui voorbij is gekomen ontkom je er niet aan. Vervelend, en vaak denk je dan dat daar niets aan te doen is… Maar niets is minder waar! Ontdek hieronder mijn 5 tips om pluizige krullen te voorkomen.

Vandaag deel ik je mijn 5 tips:

1) Spoel je haar na met koud water

Wanneer je het helemaal goed wilt doen spoel je je haar na het wassen af met koud water. Daardoor sluiten de haarschubben en heb je minder kans op pluis. Ook stimuleert het de bloedsomloop en is het dus goed voor de hoofdhuid. Mocht je dit nou echt verschrikkelijk vinden (me too, haha) dan zou je voor de Curl Hydrator kunnen kiezen, deze spray je na het wassen in je haar en daarmee sluit je de haarschubben goed af.

2) Gebruik 1 keer per week een haarmasker

Om pluis tegen te gaan gebruik je het liefst een keer per week een haarmasker, zoals het Orchid Curl masker. Om hier een extra zen-moment van te maken en goed in te laten trekken, gebruik je een microvezel handdoek. Maak deze dan even nat en knijp het water uit, leg hem 10 tot 30 sec in de magnetron en wikkel om het haar met het masker erin. Een haarmasker zorgt voor een intense voeding, waardoor je lokken minder zullen pluizen. Daarnaast bevat het goede oliën die belangrijk voor je haar zijn zodat het goed gehydrateerd en gevoed wordt.

3) Gebruik een microvezel handdoek

Deze staat 2 keer in de lijst, maar ook echt onmisbaar bij krullend haar. Na het wassen is het slim om een microvezel handdoek te gebruiken voor je krullende haar. Dit is veel beter voor pluizig haar in vergelijking met een ruwe handdoek. Dep je haar rustig droog zodat je haren minder pluizig worden. Nog een voordeel van een microfiber handdoek is dat je haar sneller droogt, omdat deze handdoek erg goed absorbeert.

4) Gebruik een grove kam

Gebruik een kam met tanden die ver uit elkaar staan. Zo maak je je haar gemakkelijk vrij van klitten. Ook is het verstandig om je haar onder de douche te kammen. Maar ik denk dat dit voor veel pluizenbollen al voor zich spreekt.

5) Let op met mousse en haarlak

Vermijd haarproducten als mousse en haarlak, want deze producten bevatten vaak een hoog percentage alcohol waardoor je haar flink uitdroogt. Gebruik je mousse en haarlak graag omdat je meer stevigheid in je krul wil krijgen, vervang ze dan eens voor een gel. Deze doe je in nat haar, waardoor je haar minder pluist en beter blijft zitten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave
Search
Close this search box.
Menu