Deel dit bericht

Deze 3 tips zorgen voor stralend haar deze herfst

De natuur kleur langzaam van groen naar goudgeel en oranjerood. Het is herfst! Kijk jij ook uit naar een stralend nieuw seizoen, maar straalt jouw haar na een zomer vol zon, zee en zwembad niet als voorheen? Is jouw haar bijvoorbeeld droog, dof, stug of pluizig geworden? Geen nood! Met de onderstaande 3 tips zorg jij ervoor dat jouw haar weer straalt deze herfst.

haarmasker orchid, orchid balance, masker haar, droog haar masker

Beschadigd haar door de zon

Heb je jouw haar deze zomer blootgesteld aan de zon, zonder zonbescherming voor je haren te gebruiken? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk haarschade opgelopen. UV-stralen maken je haar breekbaarder, dunner, doffer en zwakker, veranderen je haarkleur en kunnen zelfs zorgen voor haaruitval. We adviseren daarom altijd om je haar te beschermen tegen de zon!

Beschadigd haar herstellen: 3 tips

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, maar gelukkig kun je een aantal dingen doen om je haar te herstellen na de zomer. Wij geven je hieronder 3 tips. Bij alle tips geldt: kies de haarverzorging die het beste aansluit bij wat jouw haar nodig heeft. Zo zijn er producten specifiek voor droog, beschadigd, dun, vet, krullend en gekleurd haar. 

Tip 1: gebruik een masker

Een masker is geconcentreerder dan een conditioner. Dat maakt dat je jouw haar met een masker intensief kunt voeden en de boost kunt geven die het nodig heeft. Kies het masker dat bij jouw haarbehoefte past en breng het masker aan onder de douche op nat haar (na het uitspoelen van je conditioner). 

Tip 2: borstel bewust: nat of droog?

Heb je geen krullen? Dan kun je jouw haren het beste borstelen wanneer ze droog zijn. Nat haar breekt makkelijker af, doordat het elastischer is dan droog haar. Door te wachten tot je haar droog is, verklein je de kans op haarschade (zoals gespleten haarpunten). 

Heb je krullen? Borstel je haren dan alleen wanneer ze nat zijn. Dat doe je bij voorkeur met een wet brush, tijdens het intrekken van het masker (of een conditioner). Een wet brush zorgt ervoor dat je jouw haren kunt ontwarren zonder aan je haren te hoeven trekken en zonder haarschade en haarbreuk te veroorzaken. Bijkomend voordeel: door je haren te borstelen met de wet brush tijdens het intrekken van een masker (of conditioner), zorg je er tegelijkertijd voor dat het product beter intrekt en gelijkmatig wordt verdeeld. 

Tip 3: gebruik een leave-in

Niet alleen een conditioner, maar zeker ook een leave-in conditioner laat jouw haren deze herfst weer stralen. Een leave-in voedt, hydrateert en maakt je haren veerkrachtiger en glanzender. Breng een leave-in conditioner aan op nat haar, vlak nadat je je haren hebt gewassen en het ergste vocht eruit hebt gekneed met een (microvezel) handdoek.

Tip: breng een leave-in aan met de prayer-techniek: plaats je handen plat tegen elkaar in een bidpositie met je haar ertussen. Glijd van boven (haarwortel) naar beneden (haarpunten). Kneed vervolgens je krullen op met je handen. 

Tijdelijke herfstactie: op = op!

Het is je vast al duidelijk dat we jouw haar deze herfst graag laten stralen! En daarom hebben we een tijdelijke actie voor je: bij aankoop van een leave-in en masker ontvang je een ByLinn Wet Brush t.w.v. €8,95 cadeau. Op = op! Bekijk hier de voordelige deals en kies de deal die het beste past bij jouw haarbehoefte. 

Pas jij de bovenstaande tips al toe? We zijn benieuwd naar het resultaat! Deel het met ons en laat hieronder een reactie achter. Oh, en volg je ons al op Instagram?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Menu