Deel dit bericht

De beste manier om je krullen te verzorgen

Voor vrouwen die krullend haar hebben, kan verzorging ervan een uitdaging zijn. Stijl haar is namelijk vaak makkelijker om te stylen en te verzorgen, en heeft ook minder hoge eisen qua verzorging, dan krullend haar. Er is geen eenduidig antwoord op de vraag wat de beste verzorging is voor krullend haar, omdat ieder krultype een andere verzorging nodig heeft! Lees snel verder en ontdek onze tips en tricks.

De juiste verzorgingsproducten zijn key

Krullend haar is vanzelf wat droger dan stijl haar en wordt hierdoor sneller pluizig. Er is een groot aanbod aan haarverzorging, maar het is erg belangrijk om producten te gebruiken die specifiek geschikt zijn voor krullend haar, omdat andere producten je krullen hoogstwaarschijnlijk verzwaren. Gebruik sowieso een goede shampoo, bijvoorbeeld een milde shampoo voor krullend haar. Hierdoor zal je haar minder pluizen en wordt de veerkracht van je krullen verbeterd, zonder het haar te verzwaren.

Ook een goede conditioner is belangrijk. Indien je haar beschadigd of droog is, gebruik dan altijd een conditioner en/of een leave-in voor krullen. Een conditioner heeft namelijk specifieke ingrediënten die een verzorgende werking hebben. Bovendien heeft conditioner een versterkende werking op droog, beschadigd en poreus haar. Een leave-in conditioner zal ervoor zorgen dat je haar gedurende de hele dag gevoed wordt en beschermd is tegen externe factoren zoals UV-stralen en wind. Is je haar extreem droog? Gebruik dan een masker voor krullen om je haar 1 keer per week even een flinke boost te geven.

Naast verzorgingsproducten is het ook slim om stylingproducten te gebruiken die speciaal ontworpen zijn voor krullen. Zo blijft je haar de hele dag in model. Dit kan bijvoorbeeld een gel voor krullen zijn of een product dat je krullen mooi stevig maakt en pluis voorkomt.

Verschillende types krullen

Er bestaan verschillende krultypes. Zo zijn er bijvoorbeeld de ‘S-krullen’, ook wel de ‘wavy’ krullen genoemd. Daarnaast zijn er ook de krullen die snel naar beneden wegen, de ‘spiralen’ met hoge elasticiteit en de ‘shrinkage’ krullen. Deze laatste zijn enorm gevoelig voor dehydratatie en hebben regelmatig een haarmasker en/of conditioner nodig.

Siliconen in producten

Siliconen worden vaak gebruikt in conditioners en shampoos. Ze leggen een beschermend laagje op je haar en zorgen ervoor dat het gladder, makkelijker kambaar en zachter is. Maar siliconen zijn helemaal niet voedend en hebben geen voordelige effecten. Sterker nog: het laagje dat ze om je haar vormen, doet niets voor je haar en is moeilijk uit te spoelen. Dit zorgt ervoor dat je telkens opnieuw een laagje krijgt om je haar, terwijl het vorige laagje nog niet weg is. De siliconen stapelen zich op, dit wordt ook wel ‘build up’ genoemd. Door een overmaat aan siliconen, wordt je haar plakkerig, slap en wordt het vocht eraan onttrokken. Goede ingrediënten zoals olie zullen hierdoor ook niet meer diep in je haar kunnen doordringen. Kortom: gebruik uitsluitend verzorgingsproducten voor krullen zonder siliconen!

Microvezel handdoek

Een microvezel handdoek is een goede manier om pluizige krullen tegen te gaan. Krullen zijn namelijk enorm kwetsbaar wanneer ze nat zijn. Het oneffen oppervlakte op een ‘gewone handdoek’, zorgt ervoor dat de haarschubben ruwer worden en dat het vocht uit het oppervlakte van je haar onttrokken wordt. Hierdoor krijg je last van pluizige krullen. Dit is dus niet het geval wanneer je een microvezel handdoek gebruikt.

Grove kam

Je gebruikt ook best een grove kam met wijde vertanding voor je krullen. Hierdoor zullen je krullen minder beschadigd worden dan wanneer je een fijne kam gebruikt. Je kamt je krullen het best wanneer ze nat zijn en er conditioner in je haar zit.

Scalp massage brush

Met een scalp massage brush, ofwel een shampoo borstel genoemd, wordt je haar optimaal gefolieerd en wordt de doorbloeding naar je hoofdhuid verhoogd. Hierdoor ontvangen de haarzakjes meer zuurstof en voedingsstoffen en zal je haar maximaal groeien. Bevorder een evenwichtige hoofdhuid en optimale haargroei met deze Scalp Massage Brush, die de hoofdhuid effectief reinigt en ontdoet van product resten, roos, vuil en talg.

Vegan producten

Vegan haarproducten zijn producten die geen ingrediënten bevatten van dierlijke oorsprong. Keratine is bijvoorbeeld een dierlijk eiwit dat voorkomt in de snavel, huid en veren van dieren. Veel fabrikanten van haarverzorgingsproducten proberen tegenwoordig alternatieven te zoeken voor de dierlijke stoffen in hun producten. De voordelen van vegan producten zijn niet alleen goed voor dieren en de planeet, maar ze zijn ook beter voor de mens dankzij hun zachtere, mildere ingrediënten. Ze zijn fijner voor je (hoofd)huid en zullen niet gauw een allergische reactie veroorzaken. 

Een ingrediënt dat je vaak ziet terugkomen in veganistische haarverzorgingsproducten is kokosolie. Dit is een echt wondermiddel voor krullend haar! Ook arganolie is een krachtig ingrediënt, vanwege de verzachtende werking ervan. Daarnaast is er kokoswater, met een extreem hydraterend effect, muru muru boter die een goede moisturizer is voor je haar en ten slotte shea butter, wat enorm hydraterend werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave
Search
Close this search box.
Menu