Deel dit bericht

CG methode: tips, tricks, tools en de beste CG producten!

Grote kans dat je al eens van de Curly Girl methode (CG methode) gehoord hebt. Misschien verzorg je je haar zelfs al volgens de CG routine! Maar weet je eigenlijk precies wat CG inhoudt? Hoe start je met CG? Welke CG producten en tools zijn onmisbaar? Ken je alle do’s en don’ts? En heb je ons handige CG Krullendagboek al gedownload? Lees snel verder en ontdek alles over de CG methode.

Cg methode terre de couleur conditioner en masker voor krullen

Wat is de CG methode?

De Curly Girl methode (CG methode) is een bewezen effectieve manier om je (krullende) haar te verzorgen. In de kern focust de CG methode op het vermijden van bepaalde schadelijke ingrediënten – waarover hieronder meer – en het gebruik van CG proof producten, die ingrediënten bevatten die een positief effect hebben op de gezondheid van je haar. 

CG methode: geen marketingtruc

De Curly Girl methode is niet merkgerelateerd en geen marketingtruc. Als je je haar verzorgt volgens de CG methode, zul je merken dat je haar gezonder wordt, meer gaat glanzen en minder pluist. 

De CG methode is in de basis voor iedereen hetzelfde (iedereen gebruikt hiervoor CG proof producten en tools), maar in de uitvoering verschilt deze methode per persoon. Welke CG producten je gebruikt, is afhankelijk van je haartype en haareigenschappen. 

Het ontstaan van de CG methode

De Curly Girl methode is oorspronkelijk bedacht door kapper en krullen-expert Lorraine Massey. In de afgelopen jaren is de methode steeds verder ontwikkeld en geoptimaliseerd door haarexperts, kappers en krullenbollen wereldwijd. 

Voor wie is de CG methode geschikt?

De Curly Girl methode is, zoals de naam al doet vermoeden, voornamelijk geschikt voor natuurlijk krullend haar. Of je nu een lichte slag hebt, intensief krullend haar of iets daartussenin: dat maakt niet uit! Goed om te weten:

 • Ook met steil haar kun je de CG methode toepassen, want de methode an sich is geschikt voor ieder haartype. Je kunt met steil haar natuurlijk niet ineens bos met krullen verwachten, maar misschien schuilt er wel een lichte slag in jouw steile haar!
 • Droog, vet, breekbaar: wat je haarconditie ook is: de CG methode is toepasbaar op iedereen. Afhankelijk van jouw haarconditie en haartype kies je de geschikte CG proof producten.  
 • Hoewel het de Curly ‘Girl’ methode wordt genoemd, is de CG methode ook geschikt voor mannen. 
 • De CG methode is geschikt voor jong en oud. Ook kleine krullenbollen hebben baat bij een CG routine! 

CG methode: welke ingrediënten vermijden?

Als je je haar gaat verzorgen volgens de CG methode, dan vermijd je haarproducten die uitdrogende, agressieve ingrediënten bevatten, namelijk: 

 • Sulfaten: sulfaten zoals Sodium Lauryl Sulfate (SLS) en Sodium Laureth Sulfate (SLES) verwijderen vuilresten en zorgen voor een schuimend effect in shampoos. Een groot nadeel van sulfaten is dat ze vrij agressief zijn en de natuurlijke vetlaag van je hoofdhuid strippen. Dit ontregelt je talgproductie en maakt dat je sneller last kunt krijgen van schilfers of een vette hoofdhuid. 
 • Uitdrogende alcohol: sommige soorten alcohol zijn afkomstig uit vet en kun je prima gebruiken, maar andere soorten alcohol, zoals ethanol, (iso)propanol en SD alcohol (alcohol denat), drogen je haar en hoofdhuid uit en kun je beter vermijden. 
 • Minerale oliën en wax: minerale oliën en wax zijn gemaakt van aardolie. Ze leggen als het ware een vetlaagje rondom je haar. Dit laagje kan verstikkend werken en zorgt ervoor dat er geen vocht meer in je haar komt, waardoor je haar kan uitdrogen. 
 • Siliconen die niet in water oplosbaar zijn: siliconen zijn een soort vloeibaar laagje plastic. Ze zijn een goedkope manier om je haar gladder en zachter te maken. Je haar lijkt daardoor gezond, maar schijn bedriegt! Siliconen die niet in water oplosbaar zijn, zijn vrijwel niet van je haar en hoofdhuid te wassen. Je haar wordt als het ware afgesloten, kan dof worden en je kunt zelfs hoofdhuidproblemen krijgen door een opeenstapeling van resten van producten (build-up). 

Shop je onze CG producten, dan kun je er zeker van zijn dat deze producten vrij zijn van de bovenstaande ingrediënten en dat we ze uitvoerig (en met succes) hebben getest in onze kapsalon. 

Resultaten CG methode

Benieuwd naar resultaten die zijn behaald door klanten van ByLinn die zijn begonnen met de CG methode? Bekijk hieronder een aantal voor- en na foto’s van onze klanten!

voor en na foto's CG methode, CG methode resultaat, stralende krullen, pluis voorkomen

Starten met de CG methode

Kun je na het zien van deze resultaten ook niet wachten om te starten met de CG methode? Dat snappen we! Lees snel verder en ontdek hoe je start met de CG methode. 

Hoe starten met CG?

Voordat je gaat starten met de CG methode bepaal je jouw krultype en haareigenschappen. Op die manier kom je erachter wat jouw haar nodig heeft om gezond te worden (en blijven) en om maximaal te stralen. Je bepaalt jouw krultype en haareigenschappen aan de hand van 5 factoren: 

 • Krultype: heb je steil haar, slag, wavy krullen, spiraalkrullen of compacte krullen?
 • Haardikte: wat is de haardikte van je individuele haren (densiteit)?
 • Haardichtheid: heb je weinig, gemiddeld of veel haren op je hoofd?
 • Elasticiteit: hoe ver kun je één haar als een elastiekje uitrekken?
 • Porositeit: staan je haarschubben ver open of zijn ze gesloten?

Doe de test: krultype en haareigenschappen bepalen

Om jouw krultype en haareigenschappen zo goed en snel mogelijk te kunnen bepalen, hebben we de blog ‘Krultype en haareigenschappen bepalen CG’ geschreven. Met behulp van 5 simpele testjes leer je jouw haar kennen en kun je bepalen waar jouw lokken behoefte aan hebben. 

Welke CG producten zijn geschikt

Heb je de testjes gedaan en jouw krultype en haareigenschappen bepaald? Top! Dan kun je bijna gaan bepalen welke CG producten voor jouw haar het meest geschikt zijn. Bepaal eerst nog even of jouw haar behoefte heeft aan CG producten met proteïne, hydraterende CG producten of een combinatie daarvan. 

CG producten met proteïne nodig?

Heeft jouw haar voornamelijk behoefte aan producten met proteïne of aan vocht (moisture)? Proteïne werkt vaak goed als je last hebt van pluizig haar, maar als je haren nog wel zacht zijn (niet stug). Ook als je haar snel uitzakt en een hoge elasticiteit heeft, heb je waarschijnlijk behoefte aan CG producten met proteïne. Doe hier de test om te zien of jouw haar een hoge elasticiteit heeft. 

Hydraterende CG producten nodig?

Heb je last van pluizig en stug haar (niet zacht)? Dan heeft jouw haar waarschijnlijk behoefte aan vocht (moisture). Een kenmerk van haar dat vocht nodig heeft is een lage elasticiteit. Als je een haar tussen je vingers uitrekt, breekt deze snel. Doe hier de test om te zien of jouw haar een lage elasticiteit heeft. 

Behoefte aan proteïne of hydratatie?

Tekenen dat jouw haar behoefte heeft aan proteïne (eiwitten):

 • Hoge elasticiteit
 • Dof uitziend haar
 • Pluizig haar, maar wel zacht haar
 • Je haar blijft niet goed in model zitten, zakt snel uit

Tip: heeft jouw haar te weinig proteïne en te veel moisture, stel het wassen van je haren dan nog even uit, want water is vocht (moisture). 

Tekenen dat jouw haar behoefte heeft aan moisture (vocht):

 • Lage elasticiteit
 • Breekbaar haar
 • Pluizig en stug haar (voelt niet zacht en soepel)

Tip: gebruik water tijdens het stylen van je haren (bijvoorbeeld een mist spray), want water = vocht (moisture) en dat hebben je haren juist nodig.

Is jouw haar in balans?

Voelt jouw haar niet superzacht en niet erg stug? Heb je een gemiddelde elasticiteit? En glanst je haar voldoende? Dan is jouw haar in balans en heb je niet te veel proteïne of te veel moisture. Je kunt dan CG producten met proteïne en vochtrijke producten met elkaar combineren. Het blijft wel belangrijk om je haarconditie en -behoefte in de gaten te houden, want die kunnen veranderen onder invloed van externe factoren (zoals het weer en seizoenswisselingen) en interne factoren (zoals hormonen en leefstijl). 

Verander je haarroutine geleidelijk

Heeft jouw haar proteïne of moisture nodig? Ga dan niet ineens je hele routine aanpassen en uitsluitend CG producten met proteïne of hydraterende CG producten gebruiken. Bouw het rustig op, zodat je geleidelijk aan de juiste balans krijgt tussen proteïne en vocht en kunt bijsturen waar nodig.

Tip: wil je testen of jouw haar baat heeft bij proteïne en wil je liever niet allerlei nieuwe producten kopen? Met deze CG proteïne druppels voeg je eenvoudig proteïne toe aan je favoriete CG haarproducten. 

Starten met CG: benodigdheden en stappenplan

Met alle kennis die je nu hebt over jouw haar, is het tijd om een winkel/webshop naar keuze te bezoeken en CG producten aan te schaffen op basis van jouw wensen. 

Tip: koop niet te veel, maar schaf alleen het noodzakelijke aan (zie onderstaand lijstje met benodigdheden). Het vinden van de juiste CG producten is een zoektocht en het duurt vaak even voordat je de optimale verzorgingsroutine hebt gevonden! Gebruik ons handige CG Krullendagboek om je routine bij te houden en te optimaliseren. 

CG krullendagboek, ByLinn krullendagboek, CG methode, CG dagboek

Benodigdheden starten met CG

 • Final wash: deze niet-CG shampoo is de eerste stap naar een CG routine. Verderop vertellen we je meer over de final wash.
 • CG shampoo: een milde, CG proof shampoo, zonder schadelijke ingrediënten. 
 • CG conditioner: na een CG shampoo gebruik je altijd een CG conditioner om je krullen te voeden, beschermen, verzachten en makkelijker doorkambaar te maken. 
 • Microvezel handdoek: gebruik een microvezel handdoek (of een katoenen shirt) in plaats van een normale handdoek om je haren droog te deppen. 
 • Serum/olie: gebruik een serum zoals deze op droog haar om je krullen te beschermen, je haar te laten glanzen en pluis te voorkomen. Je kunt een serum dagelijks gebruiken (kleine hoeveelheid).
 • Krullencrème: krullencrème is hét stylingsproduct voor je krullen. Crèmes zoals Curl Power, Curl Cream, Chromalya Styling Crème en Bouclème Curl Cream of Curl Cream Movement) zorgen ervoor dat je krullen samenwerken. Ze zorgen ervoor dat je krullen samen krullen in plaats van elk haartje apart. Hierdoor voorkom je pluis en breng je ‘rust’ aan in je krullen. 
 • Een goede wet brush of grove kam. Deze zorgen ervoor dat je je haren kunt ontwarren zonder aan je haren te hoeven trekken en zonder dat je haarschade veroorzaakt. Borstel of kam je haren bij voorkeur wanneer ze nat zijn.

Benodigdheden CG optioneel

De bovengenoemde producten zijn essentieel voor een goede CG routine, maar de kans is groot dat je (na verloop van tijd) de onderstaande producten ook graag aan je CG routine toevoegt:  

 • Leave-in conditioner: met een leave-in conditioner geef je je nog natte haren de voeding, souplesse en hydratatie die het nodig heeft om maximaal te stralen. 
 • Haarmasker: een CG masker is geconcentreerder dan een conditioner en perfect geschikt om je haar extra te voeden en de boost te geven die het nodig heeft. 
 • Gel: gebruik een kleine hoeveelheid gel (zoals Bouclème Curl Defining Gel, Chromalya Gelee Curl), of kies een sterkere gel (zoals YS Crazy Styler, Bouclème Super Hold Styler of TDC Styling Gel). Breng de gel aan op nat haar om je krullen te fixeren, definiëren en langer mooi te houden en om pluis te verminderen. De gel is als het ware de haarlak die je krul erin houdt. Gebruik de gel op nat haar (niet op droog haar), zodat de gel je krul niet verzwaart. 
 • Styling borstel voor je krullen: met een goede styling borstel zorg je ervoor dat je krullen zich bundelen en dat je het stylingproduct goed kunt verdelen. Kies je voor een hardere styling borstel die je kunt personaliseren (grof of minder grof), of ga je voor de flexibele Detangling brush? Aan jou de keus.
by linn cg accesoires grove kam borsteld en klemmen voor krullen diffuser zijden muts en microvezel handdoeken

Starten met CG: final wash

Start je met de CG methode, dan doe je dat doorgaans met een final wash. Dit is de laatste wasbeurt met een shampoo met sulfaten, die het haar intensief reinigt. Voorbeelden van final washes zijn Europrofit babyshampoo, Daily Mild shampoo en Elke dag shampoo. Tip: op zoek naar een minder intensieve final wash shampoo? Kies dan voor de It’s a Magic Shampoo of de (witte) detox kuur van Terre de Couleur als final wash. 

Waarom een final wash?

Een final wash, ook wel reset wash is aan te raden omdat je, dankzij ingrediënten als sulfaten, alle productresten goed uit je haren kunt wassen en zeker weet dat je een schone start maakt. 

Het nadeel van de meeste final washes is dat deze shampoos vrij agressief zijn (d.w.z. ingrediënten bevatten die het haar en de hoofdhuid grondig reinigen). Gebruik daarom na een final wash bij voorkeur een voedend haarmasker om haarschade te voorkomen. 

Tip: bewaar je final wash. Deze shampoo kan goed van pas komen als je je haar regelmatig verft met niet-CG producten, een keer een niet-CG product hebt gebruikt of als je merkt dat je haar uitzakt als gevolg van shampooresten van milde CG producten. Door eens in de zoveel tijd een final wash te doen, kun je een frisse start maken met je CG routine. 

Hoe vaak een final wash?

Voor optimaal resultaat van de CG methode is het aan te raden om eens per 1 à 2 maanden een final wash te doen. Of, nog beter, een detox kuur van Terre de Couleur. Met een detox zorg je voor een gezonde hoofdhuid, voorkom je de opbouw van shampooresten in je haren en houd je het vocht- en vetgehalte van je hoofdhuid in balans. Ook kun je met een detox kuur eventuele hoofdhuidproblemen zoals een jeukende hoofdhuid, schilfers of roos verhelpen. 

Basisregels CG: do’s en don’ts

Om het beste uit de CG methode te halen zijn niet alleen de juiste producten belangrijk. Ook de manier waarop je je haren verzorgt draagt bij aan gezonde en stralende krullen. Om je hierbij te helpen hebben we een handige lijst met CG do’s en don’ts gemaakt. Check ze hieronder.

 • Droog je haren niet met een normale handdoek, maar gebruik een microvezel handdoek of katoenen t-shirt.
 • Droog je haren door ze droog te deppen, niet door te wrijven.
 • Borstel je haren niet als ze droog zijn, maar juist als ze nat zijn. Doe dit met een geschikte borstel of kam, zoals deze wet brush of grove kam. Dit zorgt voor veerkrachtige krullen.
 • Laat je haren drogen aan de lucht, of gebruik een professionele föhn/diffuser op een lage stand.
 • Voorkom te veel hitte van stylingtools zoals föhns, krul- en stijltangen. Beperk bij voorkeur het gebruik van deze tools. 
 • Breng stylingproducten in je haren met de prayer-techniek: plaats je handen plat tegen elkaar in een bidpositie met je haar ertussen. Glijd van boven (haarwortel) naar beneden (haarpunten). Kneed vervolgens je krullen op met je handen. Gebruik daarna eventueel een krullenborstel om je krullen mooi te bundelen en het product nog beter te verdelen. Kneed na het gebruik van een borstel altijd je krul weer goed op. 
 • Gebruik stylingproducten (zoals leave-in, gel, mousse en krullencrème) in nat haar. Hoe natter je haar is, hoe meer je haar in bundels hangt. Je kunt het stylingproduct dan om een bundel krijgen en je krullen dan gebundeld laten krullen in plaats van de haren los van elkaar. Als je haren los van elkaar krullen krijgen ze een ieder eigen krultekening en oogt je haar pluizig. Is je haar niet nat (genoeg)? Met een mist spray kun je je haar nat houden tijdens het aanbrengen van je producten. 
 • Slaap bij voorkeur op een zijden kussensloop i.p.v. op een katoenen sloop. Dit voorkomt wrijving (zoals bij een katoenen kussensloop), met haarbreuk en pluis tot gevolg. 
 • Gebruik bij voorkeur (zijden) scrunchies om je krullen niet te beschadigen. Vermijd elastiekjes met een metalen tussenstukje, want daardoor kan je haar afbreken.
 • Is het nog geen tijd om je haren te wassen, maar wil je ze wel opfrissen? Refresh je haar dan ‘s morgens door het te vernevelen met een mist spray (in plaats van door het nat te maken onder de kraan).
moerbei zijden kussenslopen 19 momme by linn

Gel cast creëren CG

Wist je dat het slim kan zijn om bewust harde krullen te creëren met gel? Een zogeheten gel cast is een waar fenomeen in de CG wereld. Maar wat houdt deze cast precies in en waarom zou je een cast willen hebben? We leggen het je uit! 

Hoe krijg je cast in je haren?

Om cast te creëren breng je een ruime hoeveelheid gel, zoals YS Crazy Styler, Bouclème Super Hold Styler of TDC Styling Gel aan op nat haar met de prayer-techniek (uitgelegd in de basisregels hierboven). Tijdens het drogen (aan de lucht of met een diffuser) vormt de gel een hard laagje rondom je krullen. Dit laagje zorgt voor goede kruldefinitie, voorkomt pluis en laat je haar glanzen. Wanneer je haar volledig droog is, kneed je de harde gel (cast) er weer uit door je krullen te scrunchen (met knijpende bewegingen richting de haaraanzet te knijpen). Het weghalen van de cast gaat het beste als je voorover gaat hangen en wordt ook wel SOTC genoemd (Scrunch Out The Crunch). Het resultaat? Zachte, stralende krullen die perfect gedefinieerd zijn, zonder pluis. 

Tip: breng geen vette, olieachtige producten aan op je haren voordat je cast gaat creëren, dat weerhoudt de gel ervan om een hard laagje rondom je haren te leggen. Je kunt eventueel wel een olie gebruiken om de kast er gemakkelijker uit te scrunchen (kneden). 

Beste gels om cast te krijgen

Om de beste resultaten te verkrijgen met de juiste producten hebben we diverse cast productsets samengesteld, zoals deze voor extra cast en deze voor een mega holt en cast. De gels zijn uiteraard ook los verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan medium gels zoals Bouclème Curl Defining Gel en Chromalya Gelee Curl of sterkere gels als YS Crazy Styler, TDC Styling Gel of Bouclème Super Hold Styler.

CG methode krullen cast en uitgekneden cast foto
Links: cast creëren. Rechts: het resultaat (scrunched cast).

Fluffy, losse krullen CG

Ben je niet op zoek naar strak gedefinieerde krullen, maar houd je meer van een lossere, beachy look? Creëer dan fluffy krullen, ofwel losse krullen. Dat doe je bijvoorbeeld met een mousse, zoals Chromalya Volume Mousse en Bouclème Super Volumising Foam, of met een luchtige gel als Bouclème Curl Defining Gel en Chromalya Gelee Curl. Wil je je krullen nog wat steviger maken maar wel luchtig houden? Meng dan een paar druppels Fluide Fixant door je mousse.

Beste producten voor losse krullen

Voor het creëren van losse, fluffy krullen zijn diverse producten geschikt, zoals de Chromalya Mousse Volume, Bouclème Super Volumising Foam en Bouclème Curl Defining Gel. Voor optimaal resultaat kies je voor een combinatie van producten in onze voordelige productpakketten, zoals de krullen styling set voor luchtige fluffy krullen.

Tip voor stevigere krullen: spuit 2 pompjes Chromalya Mousse Volume op je hand. Voeg daar 3 druppels Chromalya Fluide Fixant aan toe. Meng dit op je hand en breng het aan in je haren. Dit zorgt ervoor dat de mousse sterker wordt en je krullen steviger worden, zonder ze te verzwaren. 

luchtige krullen, fluffy krullen, CG fluffy, CG methode

Mousse of gel gebruiken CG?

Twijfel je of je het beste een CG mousse, CG gel of krulbundelaar (zoals Curl Cream en Curl Power) kunt gebruiken? Het beste is om een aantal producten met elkaar te combineren, dus om producten te ‘stapelen‘ in plaats van ze individueel te gebruiken. Hieronder een aantal voorbeelden voor het combineren van producten:

Eerst gel, dan mousse (fluffy krullen)

Een mousse legt een hard laagje om je haren en kan je haar volume geven en luchtiger maken, maar als de mousse droog is, wordt je krultekening vaak minder. Door voorafgaand aan de mousse een gel aan te brengen, geef je jouw krullen meer stevigheid. De volgorde is dus: eerst een gel en dan een mousse. De combinatie van een (lichte of medium) gel en mousse zorgt in het algemeen voor meer luchtige, fluffy krullen of een medium cast. 

Eerst gel, dan mousse, dan gel (fluffy krullen)

Je kunt ervoor kiezen om na de mousse nog een keer een gel aanbrengen (de volgorde wordt dan gel-mousse-gel). Kies voor dezelfde gel of een stevigere (cast) gel. Door lagen te maken bouw je stevigheid op in je krul, maar behoud je wel fluffy krullen. Dit werkt vooral goed bij droog haar en/of als je merkt dat jouw haren het product snel ‘opslurpen’. 

Eerst krulbundelaar, dan gel (cast creëren)

Wil je meer gebundelde, stevige krullen en pluis tegengaan? Dan kun je ervoor kiezen om een Curl Cream en/of Curl Power te gebruiken voorafgaand aan een gel. Deze krulbundelaars zorgen ervoor dat je krul langer gebundeld blijft, pluis langer wegblijft en je krullen niet uitzakken. Hoe sterker de gel die je vervolgens gebruikt, hoe meer cast en hoe langer je krul mooi blijft. De combinatie van een krulbundelaar en gel zorgt voor een vastere krul zonder pluis en meer cast (minder fluffy krullen). 

Tip voor gladde, stevige krullen: breng Curl Cream of Curl Power aan op nat haar. Hoe natter, hoe beter. Borstel je haren vervolgens met een krullenborstel. Breng vervolgens een beetje gel aan en kneed de gel in met een microvezel handdoek

mousse, gel, krulbundelaar, CG producten

CG refresh: wat is dat?

Is het nog geen tijd om je haren te wassen, maar wel tijd om je haren op te frissen? Deze opfrisbeurt voor je haren noem je in CG termen een refresh. Hoe geef je je haren een refresh? Daar zijn grofweg twee manieren voor: met water of met een product. Welke manier voor jou het beste werkt is een kwestie van proberen. 

CG refresh met water of met een product?

Om te weten of je water of een product nodig hebt voor een refresh, kun je het volgende doen: spuit je haar nat met een mist spray (deze spray vernevelt het haar) en voel aan je haren. Voelt je haar plakkerig of wat glibberig? Dan zit er nog genoeg product in je haren en kun je met wat water je haren weer in model brengen. Voel je geen product meer zitten? Dan is het tijd om een product te gebruiken! Dit is meestal het geval na 3-4 dagen. 

Welke producten voor refresh CG?

Voor een refresh kun je de volgende producten gebruiken: TDC Nutritive Water, TDC Eau de Soin Revitalisant of Bouclème Revive 5 Hair Oil.

 • Heb je last van vet haar? Kies dan liever voor een droogshampoo of refresh spray van Bouclème. Ook handig voor na het sporten! 
 • Zijn je krullen een beetje uit model? Breng dan een beetje wax (pomade) of mousse aan op individuele krullen.
 • Is je volume weg? Gebruik dan YS Volume Powder.

Curly Girl gel gebruiken voor refresh

Gebruik je liever een gel om je haren te refreshen? Kies je een stevige ‘cast’ gel, gebruik dan slechts een klein beetje en/of verdun de gel met water. Of gebruik een luchtige, dunne gel zoals YS Groomy, Chromalya Gelee Curl of Bouclème Curl Defining Gel

CG droogshampoo, CG refresh, CG root refresh, droogspray, CG methode

CG tools

Voor gezond en stralend haar is het slim om extreme hitte door stylingtools zoveel mogelijk te beperken. Wil je je haar toch stylen of drogen met een föhn, diffuser of stijltang? Kies dan voor geavanceerde tools van Bellissima of Max Pro, zoals een keramische föhn en diffuser, of een krultang met ionische technologie. Deze tools voorkomen pluis, beschermen je haar en hydrateren het terwijl je het droogt of krult. Nieuwsgierig geworden? We hebben een handig overzicht gemaakt van goede CG-tools om je haar te stylen. 

Let op: niet alle CG producten werken goed!

Hoewel de Curly Girl methode geen marketingtruc is, zijn er wel fabrikanten die handig inspringen op deze populaire methode. De producten van deze fabrikanten zijn dan officieel gezien CG (want ze zijn vrij van schadelijke ingrediënten), maar let op: veel (budget)producten van de drogist bevatten doorgaans geen werkzame ingrediënten die de gezondheid van je haar bevorderen, of bevatten werkzame stoffen in zo’n laag percentage dat je veel meer van het product nodig hebt om hetzelfde te bereiken als bij professionele CG producten, zoals die van ByLinn.

Wanneer resultaat van CG methode?

Goed om te weten: nadat je jouw haren voor de eerste keer hebt verzorgd volgens de CG methode, zie je geen verbluffend resultaat. Heb geduld, probeer, experimenteer en noteer je bevindingen in je CG Krullendagboek. Heb je het gevoel dat je routine niet optimaal werkt? Vervang dan één CG product per keer, zodat je weet aan welk product het ligt. En na een tijdje zul je zien dat de moeite loont. Je ervaart gezonde, glanzende lokken zonder pluis! 

Persoonlijk CG (product)advies

Heb je vragen met betrekking tot de CG methode, CG producten of ben je benieuwd hoe je jouw resultaat kunt optimaliseren? Neem gerust gratis en geheel vrijblijvend contact op via onze Whatsapp advieslijn +31 6 46 26 27 20

Deel jouw CG ervaring!

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen met de CG methode! Ga je ermee starten of heb je al resultaten geboekt? Laat hieronder een reactie achter, mail jouw voor- en na foto’s naar info@bylinn.nl of tag ons op Instagram met de hashtag #lovebylinn. 

Kapperskus,

Linda

linda prijs, kapper, CG specialist, CG expert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Inhoudsopgave
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Menu